Що варто скуштувати в Австрії.

Що скуштувати в Австрії, цим питанням ми задаємося коли подорожуємо містами цієї чудової країни. Ми склали невелику пам’ятку по місцевій кухні.

Звісно ми могли описати смак ціх страв, проте обмежимося лише фото, а скуштувати доведеться Вам.

Даний підбір блюд не є рейтингом – це лише короткий опис національних страв.

Tiroler Groestl – смажена картопля з беконом і яєчнею.

Kaernten Kasnoken – мішечки з тіста, заповнені сиром, шпинатом і прянощами.

Marillenknoedel – кнедлики з абрикосовою начинкою.

Frittatensuppe – прозорий суп з млинцями, приправлений спеціями

Leberknoedelsuppe – суп з фрикадельками з печінки.

Wiener Schnitzel – Віденський шніцель

Spare Ribs (Шпаре Рібс) – свинна грудка в маринаді

Salzburgernockerl – суфле Зальцбурзьке, приготоване з яєчних білків.

Tiroler speckknoedel (тиролер шпеккньодель) – кнедлі з шпондером, що подають з кислою капустою, грибами та вершками

Schweunebraten – смажена свинина з галушками

Kaiserschmarren (Кайзершмаррн) – повітряний пиріг із збитих яєць

Tafelspitz – ніжний відварний яловичий окіст, подається з яблучним хріном, соусом з цибулі та картоплею

Kaeseplaetzle – маленькі галушки з сиром

Milchrahmstrudel – пиріг із збитим сиром, подається з ванільним соусом

Almdudler – національний безалкогольний напій (лимонад на травах)

Fiaker (ainspänner) – чорна кава з гарячим вишневим лікером

Sachertorte (торт Захер), а також різноманітні тістечка та торти.

Екскурсійні тури до Австрії за посиланням